Wat is een boxspring?

De originele benaming voor een boxspring is eigenlijk een 'boxspring-combinatie'. Met de naam boxspring wordt alleen de bedbodem bedoeld. Een boxspring-combinatie bestaat uit een boxspring-onderstel op pootjes, een matras en eventueel een topper. Het onderstel (de boxspring) bestaat uit een beklede bak van hout of metaal, met daarin een metalen frame met poten en Bonell- of Pocketveren. Daarop komt een matras en eventueel een topper. Je kunt de boxspring-combinatie uitbreiden met een hoofd- en/of voetenbord. Pootjes en bekleding zijn in eindeloze variaties en prijsklassen leverbaar.

Waarom een boxspring?

Een boxspring-combinatie heeft vele kenmerken die als erg prettig ervaren worden, bijvoorbeeld:

  • Een boxspring-combinatie is in de regel hoger dan een 'gewone' matras-bedbodemcombinatie
  • Door de vele mogelijkheden in kleuren en materiaal van de bekleding is een boxspring-combinatie makkelijk aan te passen aan het slaapkamerinterieur
  • Door de open constructie van veren ventileert een boxspring-combinatie goed
  • De naad tussen twee boxsprings is niet hard, door een topper voelt u bijna geen naad tussen de matrassen
  • Zonder hoofd- en voetenbord is een boxspring-combinatie compact: niet groter dan de matrasmaat 

Wat is een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring is een boxspring waarbij het bed (meestal) via een afstandbediening in verschillende standen kan worden gezet; het hoofd- en voeteneinde zijn dan verstelbaar. Wanneer je voor een tweepersoons boxspring kiest kunnen de twee boxsprings afzonderlijk van elkaar worden versteld.

Waarom een elektrische boxspring?

In ziekenhuizen wordt er vaak gebruikgemaakt van een elektrisch bed. De reden hiervoor is dat de boxspring in verschillende standen kan worden gezet, waardoor de lichaamshouding aangepast kan worden. Ook voor een boxspring thuis kan dit erg handig en comfortabel zijn. Elektrische boxsprings kunnen voor oudere mensen of mensen met lichamelijke klachten helpen om een optimaal lig comfort te bereiken. Een elektrische boxspring kan ook gewoon erg comfortabel zijn als je veel televisie kijkt in bed. Dan kan het lichaam in een normale houding worden geplaatst, waardoor televisie kijken comfortabeler wordt. Indien je televisie kijkt en jouw hoofd en bovenlichaam tegen een kussen zet, is dit slecht voor het lichaam.

Bekijk de Basic Collectie >

Bekijk de XXL Collectie >